Sweet Like Chili

Band
Per Heimly

Sweet Like Chili

Band

Biografi

Rikke (20) og Sofie Braseth (23) fra Tysfjord i Nordland lager pianodrevet pop under navnet Sweet Like Chili.

Deres selvtitulerte debutalbum er ute nå, og har fått oppmerksomhet hos Spotify så vel som Gaffa og Avisa Nordland. «Sweet Like Chili» er produsert i Store Studio av Are Simonsen (Ola Bremnes, Hekla Stålstrenga), og dyrker en 70-tallsestetikk med moderne elementer, basert rundt piano, bass og trommer.
Gjennom de ni sporene byr Sweet Like Chili på en frisk blanding av ørefangende melodier, søstertette vokalharmonier, boblende synther og personlige tekster, godt hjulpet av bidragsytere som Kringkastingsorkesteret og Frode Larsen (The Band Called Oh).

Live har søstrene med seg Andreas Lunde Grindstein på trommer og Thomas Bottolfsen på bass.

Sweet Like Chili har allerede rukket å stå på scenene til blant andre Trænafestivalen, Parkteatret, Bodø Hardcorefestival, Musikkfest Oslo og Kjerringråkk.

Utgivelsene deres har ført til radiolisting på NRK P3, NRK Nordland, NRK Troms og Finnmark og listing på Spotify Norway-lista New Music Friday med 71 000 følgere.

I november 2013 ble Sweet Like Chilli kåret til Ukas Urørt av NRK P3. Radiokanalen uttalte da:  Catchy på grensen til det helsefarlige – søstrene Braseth fra Kjøpsvik lager popmusikk som er nerdete og naiv på samme tid, med et refreng som er umulig å få ut av hodet.» 

(Foto: Per Heimly)

Sweet Like Chili deltar på

Sweet like Chili

12:40 - 12:55